Vähäpäästöisten henkilöautojen pysäköintimaksuihin 50% alennus

24.03.2011
Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille henkilöautoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista. Etu astuu voimaan huhtikuusta 2011 alkaen, ja sitä voi hakea Helsingin kaupungin rakennusviraston asiakaspalvelusta.

Pysäköintialennuksen saa, jos auto täyttää Helsingin kaupungin asettamat päästökriteerit. Kuntarajoitusta ei ole, joten edun saavat muutkin kuin helsinkiläiset.

Kaupungin asettamien kriteerien mukaan bensiini- ja dieselautojen (hybridit mukaan lukien) hiilidioksidipäästöjen on oltava alle 100 grammaa kilometriä kohden ja kaasu- ja etanoliautojen hiilidioksidipäästöjen alle 150 grammaa kilometriä kohden. Lisäksi säänneltyjen päästöjen taso autoissa pitää olla Euro 5-tasoa. Vain täyssähköautot on luokiteltu suoraan vähäpäästöisiksi.

Mikäli päästökriteerit täyttyvät, saa ajoneuvon omistaja vihreän P-tarran, jonka hän kiinnittää autonsa tuulilasiin. Tarra on voimassa aina määräajan, nyt aluksi vuoden 2013 loppuun.

Voit ostaa uuden Eco-Comet pysäköintimaksulaitteen palvelupisteeltämme Kotkankatu 9, Helsinki (Alppila), netistä tai asiakaspalvelunumerostamme.

Jos Sinulla jo on "normaali" Comet laite, päivitämme sen halutessasi Eco-Cometiksi, eli 50% halvemmat taksat sisältäväksi.

Kysy lisää 010 830 8550 tai info@comet.fi

Lue lisää