Rahan lataaminen Cometiin satunnaiskoodeja käyttämällä

tukinumero_0100_200

Tämän latausmenetelmän perusperiaate; Ensin Cometista otetaan ulos satunnaiskoodi, joka syötetään web-sivuillemme yhdessä maksusuorituksen kanssa. Maksusuoritusta vastaan saat web-sivuiltamme paluukoodin, joka syötetään takaisin Cometiin jolloin Cometin saldo kasvaa.(ohjelmien asennuksia, MiniUSB-kaapelia tai muutakaan yhteyttä Cometin ja tietokoneen välillä ei tarvita)


 comet_painikkeet_397

1. Valitse comet.fi sivulta kohta ”Lataa pysäköintiaikaa”.

2. Valitse ”Käytä Comet –maksulaitteesta saatavia satunnaisia koodeja”

3. Valitse maksutavaksi joko ”Luottokortilla maksaminen” tai ”Verkkopankkimaksaminen”

4. Täytä valitsemasi maksutavan tiedot lomakkeeseen

5. Täytä ”Cometista saatava satunnaiskoodi” kenttään koodi, joka saadaan Cometista seuraavasti:

a) Käynnistä Comet painamalla ”OK/Virta” -painiketta niin pitkään, että näytölle ilmestyy tekstiä. Odota kunnes Cometin näytöllä lukee HL-koodi esim. HL11

b) Paina ”MODE”-painiketta niin pitkään (pidä alaspainettuna noin 3 sekuntia) että näytöllä lukee ”LOAD”

c) Paina ”OK/Virta”-painiketta lyhyesti. Näyttöön ilmestyy ”VAL”

d) Paina ”OK/Virta”-painiketta lyhyesti. Näyttöön ilmestyy ”VL:10” (10 vilkkuu)

e) Valitse näyttöön ylös/alas nuolinäppäimillä sama raha-arvo, jonka valitsit nettisivulla maksutapalomakkeen kenttään ”LATAUSARVO”

f) Kun oikea arvo vilkkuu Cometin näytöllä, esim VL:100, hyväksy se painamalla lyhyesti ”OK/Virta”-painiketta.

g) Cometin näyttössä vilahtaa ”S.COD” jonka jälkeen näytölle ilmestyy nelimerkkinen satunnaiskoodi. Koodi sisältää numeroita 0-9 ja kirjaimia A-F. Satunnaiskoodi voi olla esim. 2B6D.
a_89 b_90 c_90 d_93 e_90 f_90

 A

B

C

D

E

Fh) Syötä tämä saamasi koodi maksamissivun lomakkeelle kenttään ”Cometista saatava satunnaiskoodi”.


6. Tiedot syötettyäsi näet sinulta veloitettavan kokonaisveloituksen (Cometiin ladattava rahasumma + 10%:n palvelumaksu)

7. Paina ’Suorita maksu’ -painiketta netissä


8. Kun maksusuoritus on hyväksytty, ilmestyy valitsemasi maksutavan tietolomakkeen alareunaan paluukoodi (4 numeroa), joka syötetään Cometiin. HUOM ! KIRJOITA TÄMÄ KOODI MUISTILAPULLE!

Jos Cometin automaattisammutus (aikakatkaisu) on sammuttanut laitteen maksusuorituksen aikana, tulee sinun tehdä kohdat 5 a-g uudelleen. Tehtyäsi nämä kohdat, siirry kohtaan 9. ÄLÄ TEE MAKSUSUORITUSTA UUDELLEEN!

HUOM! Kun teet verkkopankkimaksun, ja palaat pankista takaisin myyjän palveluun, ÄLÄ paina selaimen eteen/taakse-painikkeita tai mitään painikkeita sivulla, jossa vahvistit tilauksesi!

9. Kun Cometin näytöllä on kohdassa 5 saamasi satunnaiskoodi, paina ”OK/Virta” –painiketta lyhyesti. Cometin näyttöllä vilahtaa ”TYPE R.COD” ja näytölle ilmestyy ”0000” (4 nollaa) joista ensimmäinen nolla vilkkuu.

10. Syötä saamasi paluukoodi Cometiin selaamalla nuoli ylös/alas –painikkeilla oikea numero ja hyväksy KOODIN KOLME ENSIMMÄISTÄ NUMEROA MODE-näppäintä (nuoli oikealle) lyhyesti painamalla, jolloin voit syöttää seuraavan numeron.  

11. Kun Paluukoodin viimeinen numero hyväksytään sen vilkkuessa painamalla lyhyesti ”OK/virta”-painiketta (EI MODE-PAINIKETTA).

12. Jos syötit koodin oikein, ilmestyy näytölle ”WAIT”, ”PASS” ja ”BANK + uusi saldo”. Tämän jälkeen laite sammuu. Tarkista käynnistämällä laite, että saldo on muuttunut.

13. Jos syötit koodin väärin, ilmestyy näytölle ”ER01”. Voit kokeilla uudelleen 7 kertaa, jonka jälkeen Comet lukkiutuu (et voi ladata enää satunnaiskoodeilla). Pääset kirjoittamaan paluukoodin uudelleen painamalla jotain Cometin painikkeista lyhyesti, kun Cometin näytöllä lukee ER01.

Jos Comet lukkiutuu, voidaan laite avata palvelupisteellämme henkilöllisyystodistusta vastaan. Cometin satunnaiskoodi lataaminen on lukossa jos näytöllä lukee ER02, kun yrität ladata satunnaiskoodeilla.

TÄSTÄ KUVALLISET OHJEET

puhelin_101

kirje_100

Autamme mielellämme Cometilla pysäköintiin liittyvissä asioissa. Soita 0100 87870 (ark.8-16) tai

laita sähköpostia osoitteeseen info@comet.fi !